Väst med dubbeltstickade kanter

Price:
2 590 kr
Inc. 25% Tax
SKU:
P1708540
Quantity:
Väst med dubbeltstickade kanter. NOT YET AVAILABLE IN ENGLISH LANGUAGE.
Västen stickas i ett stycke, de dubbelstickade kanterna stickas samtidigt som enfärgade partierna. De dubbeltstickade kanterna gör västens kanter mycket stabila och ger bra passform.
Storlek: XS (S) M (L) XL
Hel längd: ca 72 cm, Vidd runt bröstet: ca 86 (93) 100 (107) 114 cm
 
Garn från AngoraGarnet egna angorakaniner: 50% angora/50% merino 6,0 m/g.
 
Garnåtgång: Du behöver 200 (225) 250 (275) 300g bottenfärg och 20g av varje av de fyra mönsterfärger till stl XS-M, 25g av varje av de fyra mönsterfärger till stl L-XL. 
Bottenfärgen är naturgrå, mönsterfärger i blågrå toner med inspiration från blåmusselstranden på Saueholmen Hvaler, Norge.

Stickor: 2,5mm till dubbelstickade kanter och 3,5 mm till övrigt.
Stickfasthet: Dubbelstickad 24mx36v= 10x10cm på sticka 2,5
Stickfasthet: 28mx36v= 10x10cm på sticka 3,5

DESIGN: Pernille Silfverberg.
 
Dubbelstickning är en teknik som används för att sticka på båda sidorna samtidigt. Mönstret blir samma på båda sidorna fast i motsatta färger. Trådarna som normalt syns på baksidan göms undan emellan de två sidorna. När man stickar dubbelstickning har man dubbelt så många maskor på stickorna som diagrammet visar, hälften hör till ena sidan, hälften hör till andra sidan, men maskorna hör ihop två och två i par. Dvs att man stickar först en m från ena sidan, sedan en maska som hör till andra sidan, sedan en m från första sidan, en m från andra sidan osv. Stickas den ena m i mönsterfärg stickas den andra m i paret alltid med bottenfärg, varav andra sidan blir motsatt färg. Stickas den ena rät, stickas den andra m i paret avigt bakom båda trådarna (syns då rät från andre sidan). Stickas den ena m i paret avigt stickas den andra m i paret bakom trådarna i motsatt färg och rät (syns då avigt från andra sidan). 

Tips: testa gärna tekniken dubbelstickning genom att sticka ett dubbeltstickat pandband först. Garn och beskrivning till pandband ingår inte i stickpaketet till västen.